Конференція Малого каразінського університету 2017

У Каразінському університеті з нагоди Дня науки 20 травня відбулась підсумкова конференція Малого Каразінського університету, в якій взяли участь понад 160 учасників.

У ході конференції було підсумовано діяльність Малого Каразінського університету, зокрема звітовано про досягнення юних каразінців на всеукраїнських і міжнародних олімпіадах, конференціях; участь у літніх школах, турнірах, марафонах, наукових стартах, Ночі науки. Головною частиною заходу стало нагородження учнів, учителів і батьків за досягнення протягом року.

«Каразінський університет — це дивовижне місце. По-перше, тому що це один із найстаріших університетів Східної Європи; по-друге, це єдине в Україні місце, де навчались і працювали три лауреати Нобелівської премії. По-третє, саме тут діє Малий Каразінський університет, де навчається майбутнє нашої країни», — звернувся до присутніх декан фізико-технічного факультету, професор Ігор Гірка, який із захопленням розповів присутнім цікаві факти з історії університету й допоміг зануритись у цікаву науку.

Конференція продовжилась секційною роботою, зокрема діяли секції археології, біології, хімії, психології, іноземних мов, інформатики, фізики, математики. Теми досліджень були найрізноманітнішими: незвичний магніт чи ферорідина, «пилосос» радіації, незвичні властивості води, цікаві факти про число Пі, математика в житті тварин, корисна геометрія, фокуси без обману.

Особливий інтерес викликали стендові доповіді, у ході яких юні науковці під керівництвом досвідчених учителів, викладачів Каразінського університету, презентували результати власних досліджень. Під час практичної частини присутні навчились мистецтву оригамі, дізнались правила складання й розгадування різних видів ребусів, осягнули японську мозаїку, пройшли майстер-клас з вирощування кристалів у домашніх умовах і створення статуетки давньогрецької богині за допомогою давніх технологій, пізнали шифр Цезаря, низку корисних фізичних лайфхаків та багато іншого.



Завантажити Тези доповідей 2017

Конференції


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *