61-а Міжнародна математична олімпіада (ІМО)

61-а Міжнародна математична олімпіада (ІМО) – ВЕРЕСЕНЬ 2020

61-а Міжнародна математична олімпіада (ІМО) ВСЕ-ТАКИ ВІДБУЛАСЯ.

Через пандемію COVID-19 вона проходила досить незвичайно. Перш за все, змінилися терміни проведення: замість звичного липня, олімпіада пройшла у вересні. Окрім того, учасники розв’язували задачі у своїх країнах.  В олімпіаді брало участь 616 школярів зі 105 країн.

Право представляти Україну на найпрестижнішому математичному змаганні вибороли троє харків’ян – Юрій Гладков, Климентій Золотарьов та Ігор Пилаєв. Юрій – випускник Харківського фізико-математичного ліцею №27, а Климентій та Ігор продовжують навчатися в ліцеї. Всі вони багато років поспіль відвідували математичні гуртки Малого каразінського університету. Окрім харків’ян, до команди України ввійшли кияни  Федір Юдін, Марк Хасін та Олексій Масалітін.

Всі українські учасники завоювали срібні медалі.

Необхідно зазначити, що наші учні сьомий рік поспіль стають призерами математичної олімпіади. Це пояснюється і тим, що в підготовці олімпіадників у Харкові беруть участь студенти – переможці математичних олімпіад минулих років. Так, з призерами IMO-2020  багато працювали неодноразові переможці різноманітних математичних змагань Роман Сарапін і Нго Нгок Тхай  Шон.

Вітаємо переможців з успішним виступом і бажаємо їм подальших успіхів!

Без рубрики


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *