XVII Міжнародна Жаутиківська олімпіада з математики, фізики та інформатики

У січні 2020 року в дистанційному форматі відбулася XVII Міжнародна Жаутиківська олімпіада з математики, фізики та інформатики. Організатор олімпіади – Республіканська фізико-математична школа Республіки Казахстан. Жаутиківська олімпіада з математики, яка проходить із 2005 року, є серйозним випробуванням для школярів. Задачі, які майже відповідають рівню задач Міжнародної математичної олімпіади (ІМО), складає авторитетне міжнародне журі.

В олімпіаді з математики взяли участь 146 команд із 21 країни. Всього 420 школярів. Харків представляли команди Харківського фізико-математичного ліцею №27 і Малого каразінського університету. Це десятикласники Ігор Пилаєв, Святослав Денисков, Артем Піковець, а також одинадцятикласники Климентій Золотарьов і Артем Уразовський.

Найкращий результат показав Ігор Пилаєв (42 бали з максимальних 42), який отримав не тільки золоту медаль, а й спеціальний приз NurlanKapparov за кращий результат.

Климентій Золотарьов, Микита Харін і Святослав Денисков нагороджені золотими медалями. Артем Уразовський завоював срібну медаль, а Артем Пиковець – бронзову.

Вітаємо переможців та їхніх учителів!

Без рубрики


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *