Конкурс знавців української мови «Грамотій» для учнівської молоді (8–11 класи)

4 травня 2019 року Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна разом із видавництвом «Ранок» і громадською організацією «ЕкспертиЗА Реформ» проводять Конкурс знавців української мови «Грамотій» для учнівської молоді (8–11 класи).
До участі в конкурсі запрошуємо школярів 8–11 класів, які знають і шанують українську мову, цікавляться її історією, походженням і правописом (не більше ніж 4 учні від школи, по 1 учню від кожної паралелі).
Звертаємо вашу увагу на те, що, окрім письмового очного етапу, у конкурсі передбачено заочний етап, метою якого є оцінити рівень усного володіння школярів українською мовою, знання орфоепічних правил.
Для цього кожному учневі потрібно записати короткий (до 2 хвилин) відеоролик «Харків український для мене — це…», у якому слід розказати, з ким або з чим в учня асоціюється український Харків. Це може бути розповідь про видатних українців-харківців – письменників, театральних діячів, музикантів, архітекторів, науковців, педагогів. Також можна розповісти про повʼязані з Харковом мистецькі твори, театральні вистави, архітектурні памʼятки, визначні історичні події тощо.
Оцінюватися буде передусім грамотність мовлення й оригінальність презентації. Відеоролики учнів необхідно надіслати разом із заявкою на електронну адресу оргкомітету: kafedra_ukr_movy@karazin.ua

Конкурс відбувається за спонсорської підтримки видавництва «Ранок» і громадської організації «ЕкспертиЗА Реформ». Переможці будуть відзначені цінними подарунками від спонсорів конкурсу.

Заявки на участь у конкурсі просимо заповнити за поданим нижче зразком і надіслати до 14 квітня на електронну адресу: kafedra_ukr_movy@karazin.ua. Разом із заявкою до листа необхідно надіслати відеоролики учнів-конкурсантів. Для успішного опрацювання матеріалів просимо подавати відеофайли у форматі МР4.
Зверніть увагу! Школярі можуть брати участь лише в письмовому етапі конкурсу, без відеоролика, але в такому разі вони не отримують додаткових балів.

Адреса оргкомітету: 61077, м. Харків, майдан Свободи, 4,
кафедра української мови, кімн. 6/77.
Секретар оргкомітету – Бутко Софія Григорівна, тел. 096-707-16-06.

Без рубрики


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *